Parlem amb Anna N Schlegel sobre noves tendències en la gestió del talent

| 27/09/2021

Què és el talent? Com s'identifica? Com es capta? Com es gestiona el talent individual en benefici del col·lectiu? En una conversa, Anna N. Schlegel ens explica què és per a ella el talent, com es capta i es desenvolupa amb la finalitat d'aconseguir equips més eficaços i innovadors.

Anna N Schlegel és vicepresidenta de l'organització Global Portfolio-to-Market a NetApp. Dirigeix diversos equips, entre els quals s'inclouen els de globalització empresarial, enginyeria informàtica i solucions de cartera de productes. Ha treballat al sector tecnològic a Silicon Valley durant més de vint anys i ha liderat equips a Cisco, VMWare, Xerox i Verisign. També és Global Executive Sponsor de l'organització Women in Technology, on té com a objectiu fomentar el desenvolupament de dones líders en el sector tecnològic. Recentment ha aparegut a la portada de la revista Analytics Insight com una de les deu dones més influents del sector tecnològic.

Què és el talent i com s'identifica?

Avui dia es parla molt del talent però, sabem definir exactament què és i per a què el volem? Hi ha molt de talent, però captar-lo requereix temps i dedicació. En primer lloc, a l'hora de reclutar una persona, les organitzacions han de tenir molt clar quin tipus de perfil requereixen exactament. Anna aconsella que sempre s'han de respondre dues preguntes bàsiques: aquella persona té el what (què) i el how (com)?

Segons l'Anna, a l'hora d'identificar el talent és molt útil (sempre que sigui possible) demanar referències. És un bon complement als currículums i les entrevistes. Durant el procés d'identificació i captació del talent també és fonamental treballar conjuntament amb la persona que serà mànager per conèixer molt bé quines són les seves necessitats.

L’Anna també emfatitza molt en la importància de garantir la diversitat en els equips. Està demostrat que els equips amb diversitat aconsegueixen millors resultats, treballen millor i són més competitius.

Un altre element a tenir en compte a l'hora de definir el talent són els valors. Els valors donaran informació necessària per saber si aquella persona s'adaptarà millor, o no a l'organització, si encaixa amb el perfil que es busca i amb l'equip.

Com desenvolupar aquest talent?

Una de les eines que més es fan servir als Estats Units és el debat. És molt enriquidor, ja que és una forma molt efectiva de cultivar el talent i de compartir experiències enriquidores. La majoria d'organitzacions també compten amb programes de formació molt sòlids per certificar i millorar les habilitats dels col·laboradors. De fet, els joves que s'incorporen al món laboral cada vegada tenen més interès en les oportunitats formatives que tindran.

A més, l’Anna explica que una molt bona pràctica pel desenvolupament de les persones són les reunions trimestrals amb el mànager (també conegudes com a one-on-one). La cultura del feedback s'ha d'anar implementant i fomentant. És molt potent perquè les persones se sentin més involucrades amb el lloc de treball i se'ls ajudi a millorar. Fomentar la conversa, parlar amb transparència, confiança i respecte. 

Pel que fa al talent més jove, l’Anna comenta que “són una generació que vol anar molt ràpid i aconseguir objectius en poc termini”. Això freqüentment entra en conflicte amb determinats sectors on determinats projectes necessiten anys de dedicació i treball continu. S'han de buscar maneres de mantenir aquest talent motivat perquè volen estar en constant aprenentatge i moviment.

Quina cabuda té la Garrotxa en la gestió del talent?

Anna apunta que la Garrotxa és un territori amb molt potencial i propici per desenvolupar el talent. "Arreu hi ha persones emprenedores. El més important, sigui on sigui, és motivar i treballar amb el talent, que tinguin l'oportunitat de col·laborar entre ells i amb les diferents institucions. El Campus Garrotxa és l'espai que ha de propiciar aquestes sinergies. Un espai per col·laborar, aprendre i ajudar."

El llibre recomanat

"Las cinco disfunciones de un equipo" de Patrick Lencioni, per a totes aquelles persones interessades en la gestió de talent dins les organitzacions. 

Comparteix coneixement

Subscriu-te a la newsletter

Rep els nostres butlletins amb notícies i activitats.
Em vull subscriure!